Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ





 Ήρθε το καλοκαίρι και το θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη! Σιγά σιγά έρχονται και οι απόδημοι ενορίτες μας αλλά και συμπατριώτες μας για τις θερινές τους διακοπές και η ενορία μας είναι γεμάτη ζωντάνια. Όπως σας έχω πεί η μικρή ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στηρίζεται από την ενορία του Αγίου Νικολάου κατά το πλείστον και έτσι μου δώθηκε η ευκαιρία τώρα το καλοκαίρι να οργανώσω ένα θερινό κύκλο ομιλιών με τις παρακλήσεις του Αγίου Παναγή κάθε Τετάρτη, όπου μπορώ να πώ η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική. Έτσι σε κάθε παράκληση καλούμε έναν ομιλητή κληρικό στην ενορία μας και μας τροφοδοτεί  πνευματικά μέσα από την ομιλία και το θέμα που έχει επιλέξει. Είχαμε ξεκινήσει από τον αγαπητό π.Δ.Δρακονταειδή, τον π. Σπ. Πετεινάτο, τον π. Μάρκο Αποστολάτο και θα συνεχίσουμε με τον  π.Φώτιο Γαβριελάτο, τον π. Χ. Μαρκέτο και τέλος θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κατα τις θερινές του διακοπές και τον π. Γ. Μεταλληνό. Τώρα που κάνει ζέστη οι παρακλήσεις θα γίνονται επί του κενοταφίου του Αγ. Παναγή (υπαίθρια) γιατί..... η ζέστη δεν αντέχεται!!!! 
 Να μην παραλείψουμε πως σε όλες τις μνήμες αγίων και εορτές του καλοκαιριού στην ενορία μας θα τελείται εσπερινός και το πρωί όρθρος και θεία λειτουργία για τις ανάγκες των πιστών της ενορίας αλλά και όλης της πόλης του Ληξουρίου διότι δυστυχώς, όπως συνηθίζω να λέω, δε μπορεί να λειτουργούν 4 - 5 εκκλησίες την κυριακή στη πόλη και σε μια γιορτή... καμία!
  Επίσης την Κυριακή 29 Ιουλίου η ενορία μας θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του ενορίτη μας και μεγάλου ρήτορος του 17ου αιώνα επισκόπου Κερνίτσης και Καλαβρύτων κυρού Ηλία Μηνιάτη. Θα έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας και ο σεπτός γέροντας μητροπολίτης μας κ. Σπυρίδωνας να συλλειτουργήσουμε και να τελέσει με τελέσει το αρχιερατικό μνημόσυνο.
 Τέλος μη λησμονήσουμε τα δύ πανηγύρια των ιερών ναών:
1ον) Του Αγ. Σπυρίδωνος στις 11 Αυγούστου όπου θα λάβει χώρα α)μετά τον εσπερινό η λιτάνευση της ιεράς εικόνος προς τους ιερούς ναούς του Αγ. Χαραλάμπους και του Αγ. Νικολάου των Μηνιάτων και β) ανήμερα θα τελεσθεί τρισάγιο για τα θύματα των φρικτών σεισμών του 1953.                                                                                     
  2) Του Αγ. Φανουρίου στις 27 Αυγούστου στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου των Μηνιατάδων όπου ανήμερα θα γίμει η λιτάνευση της εικόνος στη πλατεία Αναλήψεως και η τέλεση της παράκλησης του Αγίου μετά αρτοκλασίας. 
                                                                                                                       

οι τοπικές εκδρομές μας

 Είχαμε την δυνατότητα και πήγαμε στον πανηγυρικό εσπερινό στην Αγ. Ευφημία και στην ομόνυμη εκκλησία και μετά να κάμουμε και μια βραδυνή βόλτα στην όμορφη παραλία της κωμοπόλεως.
  Επόμενη εκδρομη που έχουμε σχεδιάση είναι στη Λακύθρα και στον πανηγυρικό εσπερινό στην Αγ. Άννα στις 24 Ιουλίου. Και μετά το πέρας θα κάτσουμε και λίγο στο λαϊκό πανηγύρι που γίνεται στο προαύλιο του ιερού ναού.
 Και τέλος όπως και πέρισυ έτσι και φέτος θα πάμε για την τελευταία παράκληση της Παναγίας την περίοδο του 15αυγούστου στη Παναγία την Φιδούσα στο Μαρκόπουλο στις 13 Αυγούστου να δούμε και να πιάσουμε και εμείς τα φιδάκια της Παναγίας μας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου