Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

1η μέρα.
Αφού αναχωρήσαμε από το λιμάνι της Σάμης για το λιμάνι της Βασιλικής Λευκάδος, η πρώτη μας στάση ήταν στο Καναλάκι της Πρεβέζης και στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής όπου βρίσκεται και εκεί και ο τάφος της Αγίας.


Η δεύτερη μας στάση ήταν στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα λίγο πιο κάτω στο Μεσοπόταμο Πρεβέζης.Και αφού επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό αυτό χώρο, αναχωρήσαμε για την όμορφη Πάργα για φαγητό, και αφου τακτοποιηθήκαμε και απολαύσαμε το ωραίο ηλιοβασίλεμα, πορεία για Ηγουμενίτσα και το πλοίο για το νησι των Φαιάκων, όπου φτάσαμε αργά το βράδυ.

Η επόμενη μέρα μας είχε ξενάγηση με τον πολύ καλό μας φίλο τον κ. Δημήτριο Μετάλληνο στη πόλη με τα πόδια και μετά προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό Κερκύρας και στην Αγ. Θεοδώρα την Αυγούστα και ύστερα προσκύνημα στον πολιούχο του νησιού και προστάτη Αγ. Σπυρίδωνα.

  

Ύστερα με το λεωφορείο για τη Ι.Μ. Πλατυτέρας (εντός της πόλεως) να επισκεφτούμε το τάφο του Καποδίστρια και των υπολοίπων οπλαρχηγών του ’21.Επόμενη επίσκεψη στο Αχίλλειο και στο Κανόνι για ένα καφέ και να απολαύσουμε από ψηλά το Ποντικονήσι.
 


 

Έτσι τέλειωσε το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας μας στη Κέρκυρα. Το απόγευμα πήγαμε στον εσπερινό του Αγίου Σπυρίδωνος και την επόμενη μέρα το πρωί της Κυριακής, παρακολουθήσαμε τη Θεία λειτουργία και την επιβλητική λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου στη πόλη (για τα περί του Πρωτοκύριακου θα αναφερθούμε ξεχωριστά στο επόμενο δημοσίευμά μας).
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επίσκεφτήκαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στις Κυνοπιάστες και προσκηνύσαμε το χέρι της Αγίας αλλά και το χέρι του Αγίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου, όπου το σκήνωμα του βρίσκεται στη Ζάκυνθο.

 

Φτάσαμε στη τελευταία 4η μέρα μας , όπου ήταν και η επιστροφή μας.Πρωί πρωί αναχωρήσαμε  από την Κέρκυρα με προορισμό την Ηγουμενίτσακαι με πρώτη στάση στο Ζάλογγο, στην Ι.Μ. Αγ. Δημητρίου και στον ιερόι βράχο που έπεσαν οι Σουλιώτισσες.
Η επόμενη στάση, αν και ο καιρός βροχερός, στην αρχαία Νικόπολη.


Μετά την επίσκεψη μας εκεί, μια στάση για φαγητό στην Αμφιλοχία και μετά τον δρόμο της επιστροφής για την Κεφαλονιά μας. Άλλη μια εκδρομή μας έλαβε τέλος με τις πιο καλές εντυπώσεις και εμπειρίες, ευχόμεθα και η επόμενη μας να είναι έτσι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου