Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ

Να ευχαριστήσω πρωτίστως και ιδιαιτέρως τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά της πόλεώς μας, που δέχτηκαν τη πρόσκληση μου να συμμετάσχουν στη σημερινή 1η μας εκδήλωση, και μας λάμπρυναν και μας μετέφεραν μηνύματα ελπίδας πως κάτι υπάρχει ακόμα σε ετούτο τον έρμο τον τόπο. Τον πατέρα Νικόλαο Θεοφιλάτο να συγχαρώ, που παρά τις πολλές ενοριακές υποχρεώσεις που έχει και τα οικογενειακά βάρη, προσπαθεί με πολύ ζήλο, μόνος του όλο το χειμώνα, να κρατήσει αυτή τη σπίθα, το κατηχητικό, ζωντανό στο Ληξούρι.
Τον πρωτοπρεσβύτερο Γερ. Σφαέλος , εφημέριο των ενοριών των Χαβριάτων και Βουνίου και Ι.Μ. Κορωνάτου που ήταν ο σημερινός μας ομιλητής.
Τους ιεροψάλτες μας, αυτοί που κρατάνε ζωντανούς τους καλανάρχους των ενοριών μας, του Ληξουριού αλλά και όλης τη ευρύτερης περιοχής της Παλικής, που παρά της προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους, δέχτηκαν το κάλεσμα μου και του πρωτοψάλτη της ενορίας μας κ. Παναγή-Ιακώβου Μεσσάρη όπου ιδιατέρως ευχαριστώ, και εκπληρώσαμε την ωραιοτάτη αυτή εκδήλωση. Και να τους ευχηθώ: ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΘΕΩ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Τέλος να ευχαριστήσω όλους εσάς, πρώτα τον τον μοναδικό ιερέα που τίμησε με τη παρουσία του την εκδήλωση μας, τον πανοσιολογιώτατο Αρχ. Χαρ. Τζάννε, και ύστερα εσάς που παραβρεθήκατε εδώ στον ιστορικό ναό του Αγ. Νικολάου των Μηνιατών και Αναλήψεως του Κυρίου και μας τιμήσατε με τη παρουσία σας. Πληροφοριακά δε, σας ενημερώνω πως η νέα χρόνια που ανατέλλει θα έχει εορταστικό χρώμα για την ενορία μας διότι συμπληρώνονται 300 χρόνια από την κοίμηση του μεγάλου διαφωτιστού και ρήτορας του 17ου αιώνος και ενορίτη μας κυρού Ηλία Μηνιάτη, επισκόπου Κερνίτσης κ Καλαβρύτων, όπου είναι και το φετινό θέμα των ημερολογίων μας, και θα λάβουν χώρα  εορταστικές εκδηλώσεις κατά τους θερινούς μήνες εδώ στην ενορία μας, ιδιαιτέρως γύρω στις 1η Αύγουστου, ημέρα κοιμήσεώς του.
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΟΠΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΥΓΕΙΑ , ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014.  
 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου