Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Από την Ανάσταση....... .............................στην Ανασταση

 

Τη Τετάρτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον ιερό ναό μας η συναυλία των ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος από  τους ιεροψάλτες της πόλεως μας υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη του ναού μας κ.Παναγή-Ιακώβου Μεσσάρη. Ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως μας Αρχ. Φώτιος Γαβριελάτος μας ταξίδεψε και μας καθήλωσε  με την αφήγηση του στα γεγονότα εκείνα που διαδραματίστηκαν στις Άγιες εκείνες ημέρες και μας μετέφερε τα μηνύματα εκείνα που προβάλλονται από τις ημέρες του Πάσχα.
Από τη θέση του εφημερίου, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου πρώτα στον  π. Φώτιο που ήρθε από την άλλη άκρη του νησιού για να παρουσιάσει την όλη εκδήλωση, αλλά και που ήρθε και πιο νωρίς για να τελέσει το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως στον ιερό ναό μας. Τους ιεροψάλτες όλους που απόδωσαν τόσο ωραία τους ύμνους της Μ. Εβδομάδος, στη βυζαντινή και στην κεφαλληνιακή μουσική.

Μέσα στην όλη κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, σεισμοί, ψυχολογία όλων μας κλπ , ήταν μια καλή προσπάθεια για πρώτη φόρα στο Ληξούρι που έγινε μια συναυλία για τις ημέρες του Πάσχα  και εντός μάλιστα του ιερού ναού, όπου όσοι παραβρέθηκαν έμεινα ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι για το όλο αποτέλεσμα. Ήταν ένας προπομπός, μια τόνωση μετά από τις ήμερες του σεισμού, όπου ο κόσμος είχε ανάγκη να ακούσει και δυο  πνευματικά λόγια, έστω και αυτά να ήταν για τις αγίες ημέρες του Πάσχα.  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου