Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Δελτίο τύπου-Ευχαριστήριο

 

Ως εφημέριος των Ι.Ν.Αγ. Σπυρίδωνος (Αγ. Παναγή Μπασιά) και Αγ. Νικολάου Μηνιατών -Αναλήψεως Ληξουρίου νοιώθω την υποχρέωση να εκφράσω ευχαριστίες σε όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση των εορτασμών προς τιμήν του Οσίου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά.
Πρωτίστως στους Αγίους Αρχιερείς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες : Ηλείας κ. Γερμανό τοποτηρητή της ιεράς μας μητροπόλεως που με τις ευλογίες του φέτος πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, προσκεκλημένο του Αγίου τοποτηρητού μας για να  παρέστη,  να λαμπρύνει και να συνεορτάσει με τη παρουσία του στους εορτασμούς. Τον νεοεκλεγέντα ποιμενάρχη μας Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο για τον συνεχή ενδιαφέρον του για την άρτια πορεία των εορτασμών. Τον ιερό κλήρο της μητροπόλεώς μας που βρέθηκαν στη πόλη μας προς τιμήν του Αγίου καθώς και τους ιεροψάλτες της περιοχής του Ληξουρίου όπου κατά την κεφαλληνιακή παράδοση απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους.
 Ευχαριστίες στην Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου που παρά το δύσκολο πρόγραμμα που είχαν προσωπικά ο κάθε μουσικός κατάφεραν να έρθουν και να λαμπρύνουν την λιτανεία του Αγίου. Ευχαριστίες: στη Βεργώτειο Σχολή Εμπροπλοιάρχων, στο Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, στο Α’ και το  Β’ Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου , τον Πολιτιστικό σύλλογο Μαντζαβινάτων- Βουνίου ''Κουνόπετρα'', στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου και  την ελληνική αστυνομία για  την άψογη συνεργασία κατά την διεξαγωγή της λιτάνευσης του Αγίου.
Ευχαριστίες επίσης στις Αρχές και Εξουσίες της νήσου που παρέστησαν κατά τους εορτασμούς, στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, στον Αντιδήμαρχο Παλικής κ. Αλέξανδρο Μοσχονάτον αντιπρόεδρο της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. κ. Γεώργιο Κατσιβέλη, τον πρόεδρο της τοπικής ενότητς Ληξουρίου κ. Δημήτριο Μαρκέτο  καθώς και στους υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου για την συνεργασία που είχαμε για τους εορτασμούς. Τέλος να ευχαριστήσω τα παιδιά μας, την νεολαία μας, τους συνεργάτες μου, τους ενορίτες και επιτρόπους μου όπου με την καθοδήγηση μου φέραμε σε πέρας με κάθε επιτυχία τα Εόρτια του Αγίου Παναγή Μπασιά,  την κοινοπραξία ''Ταξιάρχης'', τους εμπόρους της πόλεως μας, την εκδήλωση '' Παραστασιάδα'' που ακολούθησε μετά τη λιτανεία στη κεντρική πλατεία.... τους ''πάντες'' που βοήθησαν με τον τρόπο τους.
   Εύχομαι ο Άγιος Παναγής να τους προστατεύει και να μας αξιώσει πάλι του χρόνου να ευαρεστήσουμε τον Άγιο με πάση εκκλησιαστική λαμπρότητα που του αρμόζει.
Μετ΄ ευχών
π. Νικόλαος Σωτήρας
εφημέριος των ιερών ναών
Αγ. Νικολάου Μηνιατών  - Αναλήψεως και
Αγ. Σπυρίδωνος (παπα- Μπασιάς) Ληξουρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου