Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΟΡΤΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΣΙΑ 2012

Με τη χάρη του Θεού και του Αγίου Παναγή ολοκληρώσαμε φέτος τα εόρτια του. Πλήθος κόσμου πέρασε από τους ιερούς ναούς που γινόνταν η πανήγυρις για να προσκυνήσουν την ευωδιάσουσα κάρα Του και να πάρουν την ευλογία του. Όλα φέτος πήγαν κατ'ευχήν και όπως αρμόζει σε έναν Άγιο. Δε θα σας κουράσω με άλλα λόγια αλλά θα σας αφήσω να απολαύσετε το πλούσιο φωτορεπορτάζ που έχουμε ετοιμάσει.
 Φέτος για πρώτη φορά καλέσαμε κι άλλον επίσκοπο, τον μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο όπου λάμπρυνε την πανήγυρι μαζί με τον διάκονό του π.Δωρόθεο και τον ιερέα π. Εμμανουήλ Φωκιανό, τον πολύ καλό φίλο μου  που γνωρίζω απο παλιά. Αλλά ήρθαν και εκδρομείς από την Αθήνα και την αρχιεπισκοπή Αθηνών, από τον Ι.Ν.Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων μαζί με τους ιερείς, τον π. Θεολόγο Γασπαράτο όπου τυγχάνει να είναι κεφαλληνιακής καταγωγής, τον π. Γεώργιο Κίκιζα, τους διακόνους π. Αστέριο και π. Θεοφάνη. Ο γέροντάς μου από την γειτονική Ιθάκη π. Θεοδόσιο Δενδινό, ο ηγούμενος την Ι.Μ.Σκήτης Τιμίου Προδρόμου Βεροίας π. Πρόδρομο με τον διάκονό του. Αλλά και πλήθος ιερέων από όλη την Κεφαλονιά μας ήρθαν να πάρουν την ευλογία του Αγίου μας.


 

 Οι προετοιμασίες έχουν τελειώσει με την βοήθεια όλων μας από την 5 του Ιουνίου ημέρα που ξεκίναγε το τετραήμερο των εκδηλώσεων και που είχαμε την αγρυπνία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Η αγρυπνία με πάση βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ετελέστηκε στον ιερό ναό με προεξάρχοντα τον πρωτοσύγκελό μας π. Γ. Φωκά. Στους καλανάρχους είχαμε τον πρωτοψάλτη μας κ.Π.Μεσσάρη από δεξιά με τοβ ψάλτη του ναού Αθ. κουμάτο και από αριστερλα τον καλλιφωνότατο π. Γεώρ. Χαρδαβέλα από την μητρόπλη Ηλείας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
Η παράκληση του Αγίου και η μετάφορα της εικόνος και της κάρας στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου Μηνιατών
Μέγας Εσπερινός.




 


  


 
 

 

 


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  


Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ , ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
  
















 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ) - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ


Η ευλογία του Αγίου Παναγή να μας επισκιάζει και να μας αξιώσει και του χρόνου να ξανακάνουμε τη πανήγυρί του. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου