Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

                                       

Σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση των εορτασμών προς τιμήν του Οσίου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά
Ως εφημέριος του ως άνω ιερού ναού νοιώθω την υποχρέωση να εκφράσω ευχαριστίες σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση των εορτασμών προς τιμήν του Οσίου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά.
Πρωτίστως στον σεπτό γέροντα ποιμενάρχη μας κ.κ. Σπυρίδωνα που παρά το γήρας της ηλικίας του παρέστη στο εσπερινό και στη θεια λειτουργία, καθώς επίσης και στον προσκεκλημένο μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο που υπέστη στους κόπους του ταξιδίου για να βρεθεί στη πόλη μας για να  συνεορτάσει και να λαμπρύνει και αυτός με τη παρουσία του τους εορτασμούς. Τον ιερό κλήρο της μητροπόλεώς μας και όλο τον κλήρο από τις διάφορες περιοχές της χώρας μας που βρέθηκε στη πόλη μας προς τιμήν του Αγίου καθώς και τους ιεροψάλτες της περιοχής του Ληξουρίου όπου κατά την κεφαλληνιακή παράδοση απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους.
Ευχαριστίες στην Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου που παρά το δύσκολο πρόγραμμα που είχαν προσωπικά ο κάθε μουσικός κατάφεραν να έρθουν και να λαμπρύνουν την λιτανεία του Αγίου. Ευχαριστίες: στη Βεργώτειο Σχολή Εμπροπλοιάρχων, στο Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, στους Εθελοντές Σαμαρείτες, στο Α’ και το  Β’ Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου , στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, στην Εθελοντική ομάδα Δασοπυρόσβεσης, στη δημοτική και στην ελληνική αστυνομία και στο λιμενικό σώμα Ληξουρίου για την άψογη συνεργασία κατά την διεξαγωγή της λιτάνευσης του Αγίου.
Ευχαριστίες επίσης στις Αρχές και Εξουσίες της νήσου ημών που παρέστησαν κατά τους εορτασμούς, στον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Ευαγ. Θεοφιλάτο αλλά και στον αντιπρόεδρο της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. κ. Γ. Κατσιβέλη  καθώς και στους υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου για την συνεργασία που είχαμε για τους εορτασμούς. Τέλος να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους ενορίτες και επιτρόπους μου όπου με την καθοδήγηση μου φέραμε σε πέρας με κάθε επιτυχία τα Εόρτια του Αγίου Παναγή Μπασιά.
Εύχομαι ο Άγιος Παναγής να τους προστατεύει και να μας αξιώσει πάλι του χρόνου να ευαρεστήσουμε τον Άγιο με πάση εκκλησιαστική λαμπρότητα που του αρμόζει.
Μετ΄ ευχών
π. Νικόλαος Σωτήρας
εφημέριος των ιερών ναών
Αγ. Νικολάου Μηνιατών  – Αναλήψεως και
Αγ. Σπυρίδωνος (παπα- Μπασιάς) Ληξουρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου